Coș: 0.00
0
"Istoria culturii române moderne" călătoreşte în China-167.jpg

"Istoria culturii române moderne" călătoreşte în China


Lucrarea Istoria culturii române moderne, scrisă de prof. univ. dr. Grigore Georgiu, cadru didactic la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, lucrare publicată de Editura COMUNICARE.RO în 2002, a fost tradusă şi publicată anul acesta în limba chineză la editura „Foreign Language Teaching and Research Press”, aparținând Universităţii de Studii Străine din Beijing (Beijing Foreign Studies University – BFSU).

Lucrarea a fost tradusă de un specialist pasionat de studiul limbii şi al culturii române, prof. univ. dr. Dong Xixiao, prodecan al Facultăţii de Limbi si Culturi Europene din cadrul universităţii mai sus menţionate. Publicarea a beneficiat de sprijinul financiar integral al editurii şi al guvernului chinez, prin inițiativa „O centură, un drum”, care stimulează schimburile culturale dintre China şi ţările de pe vechiul Drum al Mătăsii.

Cartea a fost lansată, cu o prezentare făcută de traducător, pe 28 august, a.c., la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (unul dintre cele mai mari târguri de profil din lume), în cadrul conferinţei ce a fost organizată pentru a marca Ziua Limbii Române.