Coș: 0.00
0

Despre China

Autor: Henry Kissinger

ISBN: 978-973-711-354-2

An apariție: 2012

Nr. pagini: 490

Format: 17 x 24 cm, paperback

PREȚ: 49,00 Lei

Prefață: Paul Dobrescu

Traducere: Vladimir Borţun, Dan Flonta

Limbă: Română

Domeniu: Actualitate

Colecție: În afara colecțiilor


 Lucrarea pe care o propunem cititorului român beneficiază de două atuuri indiscutabile. Este, în primul rând, scrisă de o personalitate de prim rang a vieţii internaţionale: Henry Kissinger, consilier pentru securitate naţională şI secretar de stat în administraţiile Nixon şi Ford, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1973, autor de analize şi...

Produsul nu este în stoc

 Lucrarea pe care o propunem cititorului român beneficiază de două atuuri indiscutabile. Este, în primul rând, scrisă de o personalitate de prim rang a vieţii internaţionale: Henry Kissinger, consilier pentru securitate naţională şI secretar de stat în administraţiile Nixon şi Ford, câştigător al Premiului Nobel pentru Pace în 1973, autor de analize şi lucrări de mare valoare, între care am aminti lucrarea fundamentală Diplomacy (tradusă şi în româneşte de către Editura All, 1998). Tema asupra căreia se apleacă, de această dată, Kissinger este şi ea de o certă actualitate: naşterea unei noi superputeri economice, China. Când un autor de o asemenea anvergură se apleacă asupra unei teme de o asemenea actualitate, rezultatul nu poate fi decât un succes editorial indubitabil. De altfel, lucrarea la care ne referim a fost dezbătută în analize şi recenzii apărute în reviste şi ziare prestigioase, de la Foreign Affairs la Frankfurter Allgemeine Zeitung, de la The Economist la The New York Times sau The Guardian.

Rostul acestor rânduri este, între altele, de a prezenta motivele care ne-au determinat să traducem lucrarea. Ele s-ar putea rezuma astfel. Există o curiozitate publică din ce în ce mai mare în România, ca şi pe alte meridiane, în legătură cu ridicarea spectaculoasă a Chinei şi cu evoluţia acestei ţări. Am putea vorbi despre dominante ale acestei curiozităţi, despre întrebări care preocupă sau ar trebui să preocupe cititorul român şi cititorul de pretutindeni, pentru că avem de-a face cu un fenomen geopolitic de primă importanţă. Dacă suntem de acord cu această premisă, atunci lucrarea lui Kissinger reprezintă o lectură extrem de instructivă nu doar prin volumul de informaţie pus la dispoziţie, nu doar prin judecăţile care se sprijină pe o impresionantă experienţă a autorului în domeniul relaţiilor cu China, dar şi prin maniera de elaborare a lucrării: deschisă, oferind nu judecăţi definitive, ci puncte de sprijin pentru interpretări la care cititorul este invitat să participe.