Coș: 0.00
0

Comunicare şi putere

Autor: Manuel Castells

ISBN: 978-973-711-521-8

An apariție: 2015

Nr. pagini: 608

Format: 15,5 x 23,5 cm, paperback

PREȚ: 49,54 Lei

Traducere: Veronica Tomescu

Limbă: Română

Domeniu: Comunicare

Colecție: Cultura comunicării


O carte de referinţă despre era informaţională şi societatea în reţea, scrisă de cel mai important teoretician şi analist al comunicării moderne.

Pornind de la o diversitate de teorii din domeniul ştiinţelor sociale şi psihologice, Manuel Castells îşi construieşte remarcabila analiză a societăţii în reţea examinând în ce fel relaţiile de putere de toate tipurile au fost profund modificate de noul mediu al comunicării – şi, mai ales, de ceea ce el numeşte auto-comunicarea de masă. Castells ne prezintă o cercetare originală a proceselor politice şi a mişcărilor sociale, iar pe baza studiilor sale de caz ne propune o nouă teorie a puterii în era informaţională bazată pe managementul reţelelor de comunicare. Nu lipsesc trimiteri la evenimente şi realităţi ale lumii contemporane, precum Primăvara Arabă, mişcările sociale împotriva austerităţii, site-urile de reţele sociale, Wikileaks şi cultura autonomiei.

SALES POINTS
• Un studiu de referinţă în domeniul comunicării, inclus în toate bibliografiile de specialitate din întreaga lume.
• O analiză remarcabilă, cu exemplificări pertinente şi extrem de actuale, a erei digitale, a societăţii în reţea şi a relaţiilor de putere.
• O lucrare absolut indispensabilă pentru specialiştii din domeniul comunicării, studenţi, profesori universitari şi practicieni.
• Prima traducere în limba română a unei lucrări semnate de Manuel Castells, cel mai citat specialist în domeniul comunicării pe plan mondial.


 

MANUEL CASTELLS este unul dintre cei mai importanţi sociologi contemporani pe plan mondial şi cel mai citat autor în domeniul comunicării. Este professor universitar, şeful Catedrei Wallis Annenberg de Tehnologie a Comunicării şi Societate, University of Southern California, Los Angeles, director de cercetare al Departamentului de Sociologie, University of Cambridge şi şeful Catedrei Societatea în Reţea, Collège d’Etudes Mondiales, Paris. Este cercetător ştiinţific la Academia Americană de Ştiinţe Politice şi Sociale, la Academia Europaea, la Academia Britanică, la Academia Mexicană de Ştiinţe şi la Academia Regală Spaniolă de Economie. I-au fost conferite 18 doctorate onorifice, precum şi Medalia Erasmus 2010 şi Premiul Memorial Holberg 2012. Este membru fondator al European Institute of Innovation and Technology (EIT). Este membru al Council of Scholars, U.S. Library of Congress. 

„Manuel Castells este cel mai important şi mai influent teoretician şi analist al comunicării moderne şi al erei reţelelor. Este un Marshall McLuhan al timpurilor noastre.“ – John LLOYD, Financial Times

„O capodoperă – prin perspectiva globală şi erudiţia de invidiat. Dezvoltând analiza începută în trilogia dedicată erei informaţionale, Castells se concentrează asupra felului în care se constituie şi se susţin relaţiile de putere culturale, economice şi, mai ales, politice, în cadrul fluxurilor de comunicare sistematice. Noua linie de analiză apelează la psihologia cognitivă şi neuroştiinţe pentru a determina rolul emoţiei în comunicarea politică. Studiile de caz includ: eliminarea influenţării mass-mediei globale de către puterea guvernamentală, politica scandalului, derularea secvenţială a războiului din Irak, mişcările sociale ecologiste, candidatura la preşedinţie a lui Obama, precum şi o fascinantă comparaţie între Rusia şi China în ceea ce priveşte controlul mass-mediei.“ – W. Russell NEUMAN

„Cum a putut Manuel Castells să prezică faptul că acum este momentul furtunii perfecte? Nu ştiu cum. Dar ştiu că noua sa carte coincide cu cea mai amplă criză din domeniul ştiinţelor economice de la 1930 încoace, cu cele mai importante alegeri din America începând din anii ’60, cu cea mai evidentă transformare radicală a lumii politice din decursul a numeroase generaţii şi cu cea mai profundă reevaluare a vieţii cetăţenilor moderni, de la valorile lor şi până la felul în care ei comunică. Suntem obişnuiţi cu modul atent în care Castells îşi valorifică erudiţia şi cu analizele sale pătrunzătoare, însă în această nouă carte a sa el intră şi mai adânc în miezul problemelor. Uneori dă răspunsuri edificatoare, iar atunci când nu o poate face, creează cadrul întrebărilor la care este nevoie de răspunsuri. Este o carte puternică, de care este mare nevoie în această perioadă de criză a lumii.“ – Antonio DAMASIO

Recomandări: