Coș: 0.00
0

Bruxelles european. Context românesc

Autor: Dan Luca

ISBN: 978-973-711-545-4

An apariție: 2016

Nr. pagini: 272

Format: 13 x 20 cm, paperback cu clape

PREȚ: 38,10 Lei

Cuvânt înainte: Alina Bârgăoanu

Limbă: Română

Domeniu: Sfera publică europeană

Colecție: În afara colecțiilor


 O lucrare ce investighează subiecte macro, precum creșterea influenței României în Uniunea Europeană sau reindustrializarea UE, combinate cu micro-teme, precum găsirea unui loc de muncă în Bruxelles-ul european sau organizarea conferințelor de presă în capitala Europei.

Cum este văzută România din Bruxelles-ul european? Care este impactul ideilor românești în capitala Europei? În ce direcție se îndreaptă proiectul european? Sunt întrebări la care autorul încearcă să aducă răspunsuri, printr-un volum structurat pe șase capitole, urmărind teme de actualitate precum: piața forței de muncă și afacerile din Bruxelles-ul european, eficiența României în Uniunea Europeană, tehnicile de comunicare UE, Europa cetățenilor, educația europeană și diaspora românească.
Un volum complet, abordabil nu doar de către specialiștii în afaceri europene, ci și de simplul cetățean. O carte care apropie cele două sisteme, românesc și european, proiectând soluții practice pentru o Românie europeană.

DAN LUCA își desfășoară activitatea în mare parte la Bruxelles, unde este în permanent contact cu instituțiile europene și formatorii de opinie din capitala Europei. Combină cu succes activitatea universitară cu cea de expert în afaceri europene, fiind de peste 20 de ani un nume de referință în domeniul comunicării la nivelul UE, dar și al relației UE-România. Este în prezent Senior Director la EurActiv Media din Bruxelles și cadru didactic la SNSPA. În 2003 a înființat Clubul „România-UE” Bruxelles, iar în 2009, primul think-tank românesc din Bruxelles, GrupRomânia.  

„Analizele lui Dan Luca lărgesc foarte mult dezbaterea publică din România pe teme europene, aducând în prim-plan zone complet neatinse, precum: implicarea sectorului privat în afacerile europene, strategia de reindustrializare a Uniunii (Industry 4.0), rolul think-tank-urilor în conturarea pozițiilor strategice, al marilor corporații în articularea cadrului legislativ european...
Cartea este izvorâtă din interesul sincer al autorului pentru o prezență mai vizibilă a României în structurile europene, pentru valorificarea șansei istorice pe care a reprezentat-o și o reprezintă în continuare dobândirea calității de stat-membru.” – Alina BÂRGĂOANU 

Recomandări: