Coș: 0.00
0

Geopolitica

Autor: Paul Dobrescu

ISBN: 978-973-711-109-8

An apariție: 2008

Nr. pagini: 423

Format: 17 x 24 cm, paperback

PREȚ: 43,00 Lei

Limbă: Română

Domeniu: Actualitate

Colecție: Cursuri universitare


 Faptul că noua geopolitică a fost relansată în ţări care în perioada interbelică şi, apoi, în cea imediat postbelică s-au ilustrat drept cele mai proeminente adversare ale acestei discipline, că printre susţinătorii noii perspective se află nume prestigioase, precum Henry Kissinger, că redescoperirea geopoliticii se face dintr-un unghi preponderent...

Produsul nu este în stoc

 Faptul că noua geopolitică a fost relansată în ţări care în perioada interbelică şi, apoi, în cea imediat postbelică s-au ilustrat drept cele mai proeminente adversare ale acestei discipline, că printre susţinătorii noii perspective se află nume prestigioase, precum Henry Kissinger, că redescoperirea geopoliticii se face dintr-un unghi preponderent pragmatic, în efortul de a găsi soluţii şi explicaţii noi unor fenomene care nu mai puteau fi explicate cu instrumentarul teoretic existent, imprimă cercetărilor cu acest profil consistenţă şi anvergură, echivalând, practic, cu a doua naştere a disciplinei.
Volumul ne va ajuta să înţelegem mai bine lumea de astăzi, să înţelegem ce se întâmplă în zone fierbinţi precum spaţiul rusesc sau lumea islamică, adevărate „poligoane de încercare“ pentru aserţiunile de bază ale geopoliticii, să ne reprezentăm mai bine procese definitorii ale contemporaneităţii şi purtătoare de tendinţe geopolitice, cum ar fi afirmarea globalizării, ascensiunea regiunilor economice – Uniunea Europeană, Asia-Pacific, NAFTA –, să dimensionăm corect rolul informaţiei, al organizării, al strategiei, ca noi factori cu un rol din ce în ce mai important în modelarea puterii din zilele noastre.

Profesor universitar doctor, PAUL DOBRESCU este fondatorul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice. Fost rector SNSPA, conduce în prezent Editura Comunicare.ro şi Centrul de Cercetare în Comunicare din cadrul FCRP. De-a lungul unei cariere remarcabile, a publicat numeroase cărţi şi articole, a coordonat activitatea didactică şi de cercetare din cadrul SNSPA, a fost visiting professor la Ilmenau Universität din Germania. Printre cărţile publicate se numără Un deceniu cât un secol. Secolul lumii emergente (2014), Lumea cu două viteze. Puterile emergente şi ţările dezvoltate (2013), Viclenia globalizării. Asaltul asupra puterii americane (2010), Geopolitica (2003), America Americii – California (1993) şi Computere şi trandafiri sau paradoxurile progresului (1986). 

 

De acelaşi autor: