Coș: 0.00
0

Are capitalismul un viitor?

Autor: Immanuel Wallerstein, Randall Collins, Michael Mann, Georgi Derluguian, Craig Calhoun

ISBN: 978-973-711-525-6

An apariție: 2015

Nr. pagini: 304

Format: 13 x 20 cm, paperback cu clape

PREȚ: 31,19 Lei

Traducere: Veronica Tomescu

Limbă: Română

Colecție: În afara colecțiilor


Un cvintet de distinşi cercetători din diferite ţări analizează, într-un schimb de idei dinamic, problematica şi perspectivele capitalismului, mai exact.

În lucrarea Are capitalismul un viitor?, cinci distinşi cercetători din diferite ţări analizează problema capitalismului, mai precis dacă acesta poate sau nu să supravieţuiască pe termen mediu. În ciuda îngrijorărilor actuale, abordarea convenţională încă sugerează că nu există o alternativă reală la capitalism. Autorii afirmă că această generalizare este o greşeală izvorâtă din ideea optimistă de secol al XIX-lea conform căreia istoria omenirii evoluează către un echilibru luminos al capitalismului liberal.
Toate sistemele istorice majore s-au prăbuşit în cele din urmă, iar în epoca modernă, câteva evenimente cu effect de cataclism – mai ales Revoluţia Franceză, Primul Război Mondial şi colapsul blocului sovietic – s-au produs în momentul în care elitele politice din acele vremuri nu au calculat correct consecinţele proceselor pe care se presupunea că le guvernează. În prezent, niciuna dintre elitele noastre aflate la guvernare şi foarte puţini intelectuali pot prefigura un colaps al sistemului în deceniile care vin. Deşi autorii acestei cărţi ajung la concluzii diferite, ei rămân într-un dialog constant şi construiesc un ansamblu relativ unitar, dar cu răspunsuri multiple.
Scrisă de cinci dintre cei mai respectaţi cercetători ai tendinţelor istorice globale, această lucrare ambiţioasă pu ne una dintre cele mai importante întrebări: suntem pe cale să asistăm la o schimbare radicală în istoria lumii?

SALES POINTS
• O abordare a unui subiect de mare actualitate, mai ales în contextul zbuciumat al crizelor financiare globale și al evoluțiilor post-criză.
• O performanță editorială meritorie, prin reunirea unor personalități de primă mărime din mediul academic internațional și antrenarea lor într-un schimb de idei pasionant.
• O analiză subtilă și o tematică stimulativă pentru specialiștii din domeniul sociologiei, economiei, politicii, istoriei, dar și pentru mediul academic și mass-media.
• O lectură incitantă pentru un public cititor larg, preocupat de evoluțiile istorice și mersul lumii contemporane.

IMMANUEL WALLERSTEIN este Senior Research Scholar la Yale University şi a deţinut funcţia de preşedinte al International Sociological Association. 

RANDALL COLLINS este profesor de sociologie la catedra Dorothy Swaine Thomas, University of Pennsylvania. 

MICHAEL MANN este profesor emerit de sociologie la UCLA.

GEORGI DERLUGUIAN predă ştiinţe sociale şi politici publice la New York University din Abu Dhabi. 

CRAIG CALHOUN este director al London School of Economics and Political Science. 

 „În sfârșit, o carte care face diferența! Cinci cercetători eminenți își reunesc cunoștințele, dar și numeroasele puncte de vedere diferite pentru a deschide un dialog liber, fără restricții, despre una dintre cele mai importante probleme ale timpurilor noastre: viitorul sistemului economic pe care îl numim capitalism. Această carte este o lectură obligatorie pentru toți studenții din lume, nu pentru că ar oferi răspunsuri, ci pentru că formulează întrebări importante.” – David HARVEY

„Lucrarea Are capitalismul un viitor? este scrisă de cinci reputați gânditori, înzestrați cu o viziune de ansamblu asupra lumii. Analiza lor bine documentată privind contradicțiile capitalismului și perspectivele asupra posibilelor sale evoluții viitoare sunt teme la care merită din plin să reflectăm.” – Francis FUKUYAMA

Recomandări: