ISBN: 978-973-711-651-2
An apariție: 2024
Nr. pagini: 186
Format: 15,5 x 23,5
Limbă: română
Colecție: În afara colecțiilor
Având o bogată expertiză în implementarea proiectelor, autoarele acestui veritabil ghid de management de proiect dezvoltă firul roşu al acestuia, de la idee până la gestionarea rezultatului şi închiderea proiectului. Prin prisma experienţei personale, consider că acest ghid conţine câteva elemente esenţiale, care o diferenţiază faţă de abordările clasice şi o transformă într-un instrument deosebit de util în procesul practic de gestionare a proiectelor. Mă refer, în primul rând, la etapa de conturare a conceptului, a argumentării coerente şi sustenabile a ideii de proiect, cu impact major în etapele de planificare şi implementare.
LOREDANA VLADU este conferenţiar universitar doctor şi director al Departamentului de Comunicare în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti. Este coordonator academic al celor trei programe de masterat în management de proiect găzduite de facultate, programe care deţin acreditarea internaţională conferită de Project Management Institute – Global Accreditation Center. De asemenea, este director al Center for EU Communication Studies, calitate în care coordonează un portofoliu de proiecte de cercetare şi dezvoltare instituţională axat pe relaţia dintre comunicare şi dezvoltare. Din 2019, este conducător de doctorat afiliat Şcolii Doctorale a SNSPA (domeniul Ştiinţele Comunicării). Absolventă a unui Master in Business Administration (MBA) la CEU Business School, Loredana Vladu are 20 ani de experienţă în gestionarea proiectelor cu finanţare publică şi privată. Din anul 2014 activează în diviziile Social Protection and Jobs şi Education din cadrul Băncii Mondiale, făcând parte din echipele de specialişti care furnizează asistenţă pentru implementarea politicilor şi programelor în aceste domenii. Interesele sale academice se concentrează asupra dezvoltării în perioade nesigure, a impactului „dezordinii digitale“ asupra societăţii şi a strategiilor pentru comunicarea ştiinţei în era post-adevăr. Este autoare a 4 cărţi, a coordonat 5 cărţi şi a publicat peste 30 de lucrări ştiinţifice în reviste internaţionale de renume.
MIRELA PÎRVAN este asistent universitar doctor în cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, Bucureşti, membru al Center for EU Communication Studies, în cadrul aceleaşi instituţii, şi cercetător postdoctoral în Ştiinţele Comunicării cu un studiu pe tema dezinformării şi a ameninţărilor de tip hibrid: rezilienţă, măsuri de contracarare şi iniţiative de reglementare. Absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice, a Masteratului în Management de Proiect şi a Masteratului de Comunicare Politică. Marketing Politic şi Electoral, a obţinut în 2020 titlul de doctor în Ştiinţele Comunicării cu teza Comunicarea guvernamentală şi fundamentarea politicilor publice. Printre interesele sale de cercetare academică se regăsesc teme şi domenii precum: managementul de proiect, metodologiile alternative de management de proiect, comunicare guvernamentală, comunicare strategică, combaterea dezinformării. Mirela Pîrvan are experienţă de peste 12 ani în managementul de proiect, fiind implicată în toate fazele unui proiect, de la iniţiere şi dezvoltarea cererii de finanţare, până la execuţie şi încheiere. A făcut parte din proiecte naţionale şi internaţionale, din sectorul public şi din sectorul privat. În ultimii ani a activat în proiecte de cercetare internaţionale.
„Cu o abordare logică şi bine structurată, lucrarea Management de proiect. Cum transformăm o idee bună într-un rezultat durabil este o platformă reală pentru a conduce proiectele la succes, integrând cele mai noi tehnologii, practici şi inovaţii.” – MIOARA POPESCU, membru independent în Consiliul de Supraveghere al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare
Management de proiect. Cum transformăm o idee bună într-un rezultat durabil
Despre China – ediţia a II-a, cu o nouă postfaţă a...
Post Europa
Retragerea liberalismului occidental
Din provocările unui manager de proiect. Faceţi...
Minotaurul global. America, Europa şi viitorul economiei...