Coș: 0.00
0

Presa românească de la începuturi pînă în prezent. Dicţionar cronologic 1790–2007 (Vol. III 1945–1989)

Autor: I. Hangiu

ISBN: 978-973-711-163-0/978-973-711-166-1

An apariție: 2009

Nr. pagini: 714

Format: 17 x 24 cm, hardcover

PREȚ: 91,74 Lei

Limbă: Română

Colecție: În afara colecțiilor


 Interessul deosebit manifestat de contemporani pentru mass-media este o mărturie a aspiraţiei spre o lume stabilă şi cu o identitate românească, într-un timp istoric marcat de schimbări permanente, generate de evoluţia vieţii economice, sociale şi politice. Aspiraţie spre echilibru, pentru că înţelegerea istoriei presei româneşti ne poate fi ghid pentru...

 Interessul deosebit manifestat de contemporani pentru mass-media este o mărturie a aspiraţiei spre o lume stabilă şi cu o identitate românească, într-un timp istoric marcat de schimbări permanente, generate de evoluţia vieţii economice, sociale şi politice. Aspiraţie spre echilibru, pentru că înţelegerea istoriei presei româneşti ne poate fi ghid pentru definirea identitară, cîtă vreme procesul globalizării este ireversibil. Or, cunoaşterea istoriei garantează conştiinţei prezentului puterea de a ne asuma trecutul.

Respectul pentru adevăr, obiectivitatea elaborării acestei cercetări pe baza documentelor, a articolelor-program ale gazetelor româneşti din ţară şi din exil, l-au călăuzit pe ion Hangiu, cărturarul care a realizat Dicţionarul cronologic al Presei româneşti de la începuturi pînă în prezent, sub egida Editurii Comunicare.ro, a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

 

 

De acelaşi autor:

Recomandări: