Coș: 0.00
0

Noua eră a vechilor media. O analiză experimentală a efectelor produse de cadrajele media

Autor: Raluca Buturoiu

ISBN: 978-973-711-548-5

An apariție: 2016

Nr. pagini: 272

Format: 15,5 x 23,5 cm, paperback

PREȚ: 30,48 Lei

Limbă: Română

Domeniu: Mass-media

Colecție: Spațiul public


O analiză științifică riguroasă despre efectele pe care media tradiționale le au asupra publicului tânăr, într-o eră dominată nu numai de prezența noilor media, dar și de ascensiunea și succesul lor teribil.

Analiza efectelor media reprezintă o preocupare care nu se limitează la o zonă de cercetări de nișă, ci atrage la nivelul societății în ansamblu. Dacă până de curând atenția era concentrată asupra rolului pe care îl au media tradiționale în formarea de opinii, de atitudini și chiar în modelarea și schimbarea comportamentului, acum asistăm la o inversare a polilor de interes și influență. În prezent, observăm o ascensiune continuă și un succes teribil al noilor media. Astfel, concepută tocmai la granița dintre declinul formelor media tradiționale și ascensiunea noilor media, lucrarea demonstrează, cu dovezi fundamentate științific, că era vechilor media nu numai că nu s-a încheiat, dar nici nu se apropie de final.

SALES POINTS
• O abordare științifică serioasă a unei teme dezbătute pe larg de cercetătorii în domeniul efectelor comunicării de masă. 
• O analiză experimentală bine fundamentată ce surprinde influența încă puternică pe care o au media tradiționale asupra atitudinilor publicului tânăr. 
• Un volum care provoacă mai ales prin tematica și noutatea pe care le introduc la nivelul cercetărilor cu privire la efectele media din România. 
• O lucrare utilă atât pentru specialiștii interesați de studiul efectelor media, cât și pentru profesori și studenți.

RALUCA BUTUROIU este asistent universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, București. Este doctor în Științele Comunicării, iar domeniile sale de interes academic includ studiile media, efectele media tradiționale în comparație cu social media, framing (efecte de framing și durata acestora, fenomenul sleeper effect, moderatorii și mediatorii efectelor de framing), sfera publică (europeană și națională). A publicat numeroase contribuții științifice (articole academice și capitole în volume) pe teme legate de domeniile de interes menționate.

„Volumul Noua eră a vechilor media este o provocare adusă convingerilor tot mai accentuate că vechile media au devenit caduce, într-o lume în care online-ul este omniprezent. Raluca Buturoiu ne demonstrează cu argumente științifice că media tradiționale încă modelează cu succes opinii și atitudini.” – Prof. univ. dr. Nicoleta CORBU 

Recomandări: