ISBN: 978-973-711-144-9
An apariție: 2008
Nr. pagini: 150
Format: 17 x 24 cm, paperback
Limbă: Română
Colecție: În afara colecțiilor
• Comunicare şi calitate în educaţie• Imaginea şcolii în mass media• Comunicarea în situaţii de criză• Spre o cultură organizaţională a negocierii în şcoli• Remodelarea şcolii în funcţie de noile tehnologii• Pagina web ca instrument de comunicare strategică pentru organizaţiile şcolare
REMUS PRICOPIE a fost ministrul educaţiei naţionale, în perioada decembrie 2012–decembrie 2014. Activitatea sa în cadrul ministerului a început în anul 1996, timp în care a ocupat mai multe funcţii: purtător de cuvânt, secretar general, secretar de stat pentru învăţământ superior, relaţii internaţionale şi pregătirea personalului didactic. Este profesor de comunicare publică la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti (SNSPA). În primăvara anului 2012 a fost ales rector al SNSPA. Deţine titlul de doctor în Ştiinţe Politice şi este absolvent al programului Fulbright New Century Scholars. Deţine o bogată experienţă internaţională dobândită cu precădere în Statele Unite ale Americii şi Uniunea Europeană. Dintre activităţile semnificative desfăşurate de-a lungul carierei sale putem menţiona munca depusă în cadrul Consiliului Regional de Cooperare (RCC), unde a deţinut funcţia de preşedinte al Task Force on Fostering and Building Human Capital (FBHC). sau iniţiativele demarate în calitate de preşedintele al Board-ului Comisiei Fulbright Romania–SUA. Expertiza de cercetare a profesorului Remus Pricopie este trans-disciplinară în domenii precum: managementul învăţământului superior, internaţionalizarea învăţământului universitar sau comunicare şi participare publică. Mărturie a cercetării ştiinţifice sunt cărţile, capitole de carte şi peste 40 de articole în domeniile sale de interes, publicate în diverse reviste din ţară şi străinătate.
IRINA STĂNCIUGELU este conferenţiar la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, unde predă cursuri şi seminarii din anul 2000. Experienţa didactică este dublată de experienţa în cercetare, domeniile sale de interes fiind comunicarea riscului şi coomunicarea de criză, percepţia riscului şi etica aplicată. A participat la numeroase cercetări în proiecte naţionale şi europene pe teme precum percepţia şi comunicarea riscului în cazul urgenţelor datorate dezastrelor naturale şi a atacurilor teroriste, securitatea lanţului alimentar, etica cercetării şi etica aplicată pe teme de securitate (arme non-letale, activităţi de de-minare, apărarea împotriva atacurilor cibernetice etc.). Este expert civil în comunicarea riscului şi comunicarea de criză în cadrul Grupului de Protecţie Civilă NATO, membru al Grupului de lucru “Missile Defence” – apărare antirachetă şi coordonează activitatea Grupului de lucru “Public Information Policy”.
MIHAELA ALEXANDRA IONESCU (lector universitar doctor, Facultatea de Comunicare şI Relaţii Publice, SNSPA, Bucureşti, 1975) predă cursuri de cultură organizaţională, comportament organizaţional, managementul resurselor umane, gestionarea resurselor umane în şcoli, semiotică şi teorii ale limbajului. Interesele ei de cercetare au în centru cultura organizaţională, comportamentul organizaţional, comunicarea organizaţională, brandul de angajator şi reprezentările metaforice în organizaţii. Este autoarea unor cărţi şi articole despre fenomenele organizaţionale, cultura corporatistă, comportamentul organizaţional, schimbarea organizaţională, gestiunea resurselor umane în şcoli, brandul de angajator şi comunicarea managerială.
Relaţiile publice în şcoli. Încredere şi parteneriat comunitar
Despre China – ediţia a II-a, cu o nouă postfaţă a...
Post Europa
Retragerea liberalismului occidental
Din provocările unui manager de proiect. Faceţi...
Minotaurul global. America, Europa şi viitorul economiei...